דף הבית / חדשות העיר / העירייה נערכת לדגימת העצים בעיר

העירייה נערכת לדגימת העצים בעיר

רונן דמארי

יש עץ שקרוב לליבכם? שיש לו חשיבות אישית כלשהי עבורכם? הצטלמו איתו ושלחו את הסיפור לעירייה בדף הפייסבוק העירוני. התמונה והסיפור יתפרסמו בתערוכה שתתקיים בבניין העירייה. היוזמה היא חלק ממיזם "שנת היער העירוני" של משרד החקלאות להעלות את המודעות של המתכננים ושל הציבור לחשיבותם של העצים בעיר, הכרה בחשיבותם של העצים לאיכות החיים ועידוד נטיעות בקרבת בתי המגורים ומוסדות שונים. במינהל ההנדסה בעירייה נערכים בימים אלו לדגימת כל העצים בעיר ושיתוף פעולה של הציבור יסייע במשימה זו.

בראשון לציון, מהמושבות הראשונות בישראל, קיימים עצים ותיקים ומיוחדים מאוד, למשל עץ הפיטולקה הנטוע בגן המושבה, סמוך לבניין העירייה. מבנה השורשים שלו מהווה צלחת גדולה מרהיבה וייחודית. על פי הערכות, העץ נשתל בשנת 1890 בזרעים שהובאו מצרפת. מלבד עץ ייחודי זה ועצים נוספים הנטועים בתחומי לב המושבה ההיסטורית, נטועים ברחבי העיר, על פי הערכות, כ-95 אלף עצים.

אדריכלית הנוף טל קויתי ממינהל ההנדסה בעירייה מסבירה כי לעץ יש תרומה רבה לחיינו, כך למשל עץ אחד סופג כ-20 ק"ג אבק בשנה, בולע 80 ק"ג תרחיפים המכילים מתכות רעילות, המגיעים מזיהום ממפעלים ומפליטות רכבים, מטהר 100,000 מטר קוב אויר מזוהם מדי שנה, מייצר 700 ק"ג חמצן וקולט 20 טון פחמן דו חמצני. וכל זה כאמור רק מעץ אחד.

כמו כן, נוכחותם של עצים הינה גורם המשפיע על הפחתת הקרינה ועומס החם, יצירת מיקרו אקלים והקטנת זרימת רוחות. למעשה עץ אחד מסייע להורדת הטמפרטורה בסביבתו ב-4 מעלות בחודשי הקיץ. לעצים יש גם השלכות כלכליות, ואם כל אלו עדיין לא שכנעו אתכם, אזי מערכת שורשים של עצים בוגרים יכולה להוות גורם ממתן באופן משמעותי ברעידות אדמה. כאמור, בעירייה מבקשים להעלות את המודעות לתרומה וליתרונות של העצים ומקווים שהמיזם השנתי יעודד נטיעת עצים נוספים ברחבי העיר.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מעבדת סמים צילום דוברות משטרת ישראל

עשרות ק"ג של סמים נתפסו בדירה בבת ים

תפריט נגישות