למרות השם המפוצץ, מדובר במתכון קל שמצריך זמן צלייה ארוך בתנור. כדאי להגיש עם אורז או מג'דרה.
מצרכים:
כתף טלה בלדי במשקל קילו ו-300 גרם
מלח ופלפל שחור
1 כוס שמן זית
5-4 שיני שום כתוש
חופן שזיפים מיובשים ללא גלעין
כף סילאן
אורגנו
3 תפוזים
2 כפות רוטב ברביקיו
2 כוסות מים
אופן הכנה:
מושחים את כתף הטלה בשמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. צולים בתוך תבנית בתנור ל20 דקות בטמפ' 220 מעלות. במקביל, מערבבים בקערה כוס שמן זית, 4-5 שיני שום כתושות ,חופן שזיפים מיובשים ללא גלעין, כף סילאן, מעט אורגנו, מיץ מ- 3 תפוזים ו-2 כפות רוטב ברביקיו.
את התערובת מורחים על כתף הטלה מכל הצדדים ומניחים בתבנית.
מוסיפים 2 כוסות מים ומכסים בנייר אפיה ובנייר אלומיניום. מכניסים לתנור לשלוש שעות בטמפ' 140 מעלות, בחצי שעה האחרונה מסירים את הכיסוי ומורחים עם מברשת או כף את הנוזלים שנוצרו את הנתח.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]