מצרכים:
כתף טלה ללא עצם פנימית
300 גרם בשר טלה טחון
בורגול עבה אחרי השריה במים כשעה
3 ליטר ציר בקר
2 בצל לבן חתוך לאורכו
4 עלי מרווה
4 ענפי טימין
ראש שום מקולף
מלח ופלפל לפי הטעם האישי
1 גזר חתוך דק
1 כרישה קצוצה גס
1 שורש סלרי קוביות
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 כוסברה
1/2 יין לבן
4 כפות שמן זית
שקית ערמונים שבורים גס
דבש
מיץ לימון
2 תפוחים גרנד סמית מקולפים וחתוכים גס
אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר הטחון יחד עם המלח, פלפל, בורגול , ערמונים, תפוח עץ, מרווה, טימין, שני שום שלמות, כרישה, פטרוזיליה, כוסברה ושמן זית בקערה.
ממלאים את הכתף בתערובות וקושרים סביב. ממליחים את הכתף מבחוץ, סוגרים מכל הכיוונים, מניחים בתבנית עמוקה וארוכה, מורחים בדבש ומיץ לימון.
מניחים את הירקות מסביב. מוזגים מלמעלה את ציר הבקר, ומוסיפים יין לבן.
מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור ל120 מעלות למשך 3 שעות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]