דף הבית / מתכונים / טחינה בצבעים

טחינה בצבעים

מבחר טחינות צבעוניות – טחינה ירוקה, צהובה, אדומה, סגולה ולבנה, מבוססות טחינה גולמית ללא תוספת מלח, שמהוות יחד קשת מרהיבה של טחינות בצבעים. לכל טחינה טעם שונה, בשילוב רכיבים המתאימים לצבע, שיוצרים יחד חגיגה של צבעים וטעמים. מתאים להגשה לצד ארוחות קלילות, אירוח ובילוי בחוץ.

מצרכים (ל-5 מנות טחינה צבעוניות):
טחינה ירוקה‬
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
1 כפית מלח ים

טחינה צהובה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף גדושה אבקת כורכום טחון
1 כפית כורכום חי מגורד דק
1 כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
1 כף שטוחה גזר מגורד דק
1 כף דבש
חצי כפית מלח ים
מעט פלפל לבן טחון

טחינה אדומה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף פפריקה הונגרית חריפה
1 כף רסק עגבניות מרוכז
1 כפית מלח ים
חצי כפית כמון
4 עגבניות שרי חתוכות דק דק

טחינה סגולה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
2 שיני שום מגורדות
חצי סלק מבושל ומגורד דק
1 כף סומק
1 כפית מלח ים

אופן ההכנה:
טחינה צהובה/אדומה/סגולה: יוצקים בקערה את הטחינה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.
טחינה ירוקה: יוצקים בקערה את הטחינה. מוסיפים מים, לימון, מלח ומערבבים. טוחנים את הירוקים בבלנדר מוט עד לקבלת מחית אחידה סוחטים את הנוזלים לתוך קערת הטחינה ומערבבים. מוסיפים את העלים הטחונים לאט וטועמים, כל אחד לפי טעמו. מערבבים עד קבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.

צילום: סיגל לנדהיים

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות