בית, ספר

60 אחוזים מהציבור יחפשו מקום מגורים בו החינוך לילדיהם מספק אותם- ורק לאחר מכן יאתרו את הנכס אשר תואם ליכולתם הכלכלית. נתון זה עלה מסקר מקיף בנושא חינוך ונדל"ן, שערכה בימים אלה חברת שניר המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, לרגל פתיחת שנת הלימודים. הסקר נערך באמצעות חברת Fresh פתרונות נדל"ן באינטרנט, במדגם ארצי ומייצג של 497 נשאלים ובדק את הקשר שבין החינוך לבחירת מקום מגורים.
מניתוח תוצאות הסקר עולה כי לשאלה 'האם לרמת בתי הספר באיזור מגוריך היה שיקול מכריע בהחלטתך היכן לגור?', רוב הנשאלים שיש ברשותם בית השיבו כי תחום החינוך היה שיקול בתהליך הבחירה של הנכס. 51 אחוזים ענו שכן ו- 26.8 אחוזים ענו שלא. היתר ציינו שאין ברשותם בית.
מבין הנשאלים שהשיבו כי אין בבעלותם בית, 82 אחוזים השיבו כי כאשר יעמדו בפני רכישת בית, רמת החינוך באיזור המגורים תהווה גורם מכריע בהחלטה על רכישתו.
עוד עולה מניתוח הסקר, כי 77 אחוזים מהנשאלים מרוצים מרמת החינוך באיזור מגוריהם, 85.5 אחוזים מאמינים כי יש קשר בין הישגים לימודיים לבין מקום המגורים ולשאלה 'האם לדעתך ניתן להצליח בלימודים ברמה הארצית בבחינות הבגרות, גם אם באיזור מגוריך רמת הלימודים נמוכה?' ענו 63.9 אחוזים בחיוב.
בנוסף, נשאלו העונים מה לדעתם הסיכוי של אלו המתגוררים באיזור המאופיין באוכלוסייה ממעמד סוציואקונומי נמוך להצליח בחיים? רוב הנשאלים (55 אחוזים) חושבים שנמוך מאד. 51.5 אחוזים מן המשיבים גם מאמינים כי משרד החינוך צריך לתת העדפה מתקנה בבחינות הבגרות לילדים המתגוררים באיזורים שבהם מערכת החינוך ידועה כפחות חזקה.
בעקבות ממצאי הסקר אומר ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר: "הסקר משקף קשר חד משמעי בין נושא החינוך לבין מקום המגורים. אני עד לכך גם ביומיום, בקרב זוגות צעירים ומשפחות עם ילדים המתעניינים ברכישת דירה: רוב רוכשי הדירות שמים את נושא החינוך בראש סדר העדיפויות, אפילו לפני יכולתם הכלכלית, ומעידים על בחירת מקום מגורים קיים או עתידי לפי רמת החינוך במקום".

 

"רוב רוכשי הדירות שמים את החינוך בראש סדר העדיפויות, אפילו לפני יכולתם הכלכלית". ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר (צילום: תומר פדר)

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

5 (2)

אבן פינה לפרויקט "נאות הגפן" בראשון לציון

תפריט נגישות